Cercetașii și Tabăra de acasă

Cercetașii și Tabăra de acasă

Fericire, extaz, împlinire, experiență-puține dintre cuvintele care captează imaginea zilei de 23 august 2017, mai precis ultima zi din cadrul ”Taberei de acasă” de la Budești. Este al patrulea an în care Primăria Budești alege să invite cercetașii să contribuie la această tabără. Este prilej de bucurie pentru cercetași să cunoască copiii participanți și să le ofere momente de neuitat.

Tabăra de acasă a reprezentat încă de la prima ediție un prilej extrem de mare pentru cercetași de a învăța copiii lucruri noi, dar și de a învăța de la ei. E minunat să vezi cum evoluează lucrurile de la an la an, copii noi, copiii care vin de la prima ediție și țin minte ziua în care vin cercetașii în tabără.

Anul acesta, au fost implementate patru ateliere: un atelier de jocuri, ce presupunea cunoașterea reciprocă și spiritul de echipă, ținut de Csaba Csete, un atelier de pictat pe pietre ce are ca scop dezvoltarea creativității, ținut de Oniga Dalia, un atelier de gulguțe pentru a-i face pe copii să conștientizeze importanța lucrurilor mărunte, susținut de Popescu Sergiu și Ometiță-Dragoș Cătălina, dar și un atelier de comunicare, ținut de Ometiță-Dragoș Cătălina.

Copiii s-au bucurat de fiecare moment din tabără și de fiecare atelier în parte, profitând astfel de jocuri, de ocazia de a învăța multe lucruri noi și de a se descoperi pe ei înșiși. Amintirea zilei de 23 august rămâne împânzită de zâmbete, de râsete, de ploaia care deși a încercat să întrerupă activitățile, nu a reușit, de focul de tabără de la final și de multe cântece, atât în tabără, cât și în mașină, înapoi spre Bistrița.

Ca de fiecare dată, cercetașii au spus ,”Gata oricând!” acestei provocări, fie că a fost pentru prima dată când au participat la această tabără, fie că a fost al patrulea an consecutiv.

,,Tabăra din Budești a fost o experiență frumoasă, pe care sper să o repet și anul viitor. Am pornit în această tabără foarte hotărât să le fac o zi frumoasă celor 160 de copii și zic eu că ne-a reușit, mie și colegilor mei cercetași. Cu toate că aveam experiența taberelor organizate de cercetași, am rămas impresionat de acești copii, a căror poftă de viață și bucurie le depășește mult condițiile de trai. Împreună ne-am jucat, am învățat lucruri noi (am confecționat gulguțe, am pictat pietre), am cântat și ne-am făcut noi prieteni, iar la final de zi ne-am bucurat de focul de tabără. Am primit atât de multe la schimb de la acești copii: energie, optimism și bucurie. Doresc să le mulțumesc, împreună am petrecut o zi minunată!” – Csaba Csete, lider temerari

,,În ultima zi a Taberei de acasă a fost o atmosferă plăcută și foarte prietenoasă. Este primul an în care particip și susțin un atelier, iar copiii au fost implicaţi si plini de entuziasm, astfel încât am lucrat ușor cu ei. Fericirea copiiilor a plutit în aer, atât de molipsitoare, încât și cea mai mică urmă de oboseală a fost ştearsă, rămânând în urmă doar zâmbete.”-Oniga Dalia, explorator

,,Am fost extrem de fericită și în acest an la Budești. E minunat să vezi atâția copii noi și să lucrezi cu ei, dar și să-i vezi pe cei care vin an de an, te îmbrățișează, mai mari acum, mai implicați și mai entuziasmați. Anul acesta, am ținut un atelier de făurit gulguțe împreună cu Sergiu, dar și un atelier de comunicare. Pot să spun că ambele ateliere m-au ajutat să-i înțeleg mult mai bine pe copii și să descopăr lucruri noi despre ei, dar și despre mine. Simt că le-am oferit o parte din poveste pe care sper să o ducă cu ei mai departe în viață. Împlinirea și bucuria pe care le-am simțit la final de zi în jurul focului de tabără, când 160 de copii se jucau cu zâmbetul pe buze împreună cu noi, au rămas cu mine încă și mă fac din ce în ce mai mult să iubesc cercetășia și să mă dedic acesteia pentru a-i ajuta pe alții să crească și pentru a crește la rândul meu.”-Ometiță-Dragoș Cătălina, lider temerari

Mai multe imagini de la activitate

Comments are closed.