Jurnal de Camp BioArt 2017 – “Zâmbete”

Jurnal de Camp BioArt 2017 – “Zâmbete”

Început: un cuvânt ce definește pe de-a-ntregul viețile noastre. Pe tot parcursul existenței noastre, avem parte de începuturi: ne naștem, învățăm să mergem, să cunoaștem, simțim, creștem, experimentăm, într-o tranziție continuă. Fiecare final e un nou început care merită prețuit cu multă dragoste.

Ultima zi a camp-ului BIOArt 2017 e de fapt începutul unui nou drum pentru fiecare dintre cercetașii participanți. Emoțiile sunt diferite: mulți au zâmbete pe buze și sunt din cap până în picioare ei înșiși, acum având încrederea de a se exprima liber cu totul, dar mulți sunt triști știind că trebuie să plece acasă și să lase în spate o săptămână special pentru fiecare.

Ținutul Țibleșmoor a fost salvat de către cercetași, ei reușind să pună capăt răului, dovedind încă o data că prin ajutor, muncă, dorință și loialitate, binele va învinge mereu. Toți copiii și liderii au pus umăr la umăr pentru a face curățenie, a împacheta și a petrece ultimele momente în interiorul și în exteriorul cabanei. Corturile erau încetul cu încetul, pe rând demontate, sacii de dormit și izoprenele erau deja strânse, rucsacii tronau în curte iar tot ce se simțea în cabană acum era liniște și aer: era un final atât de blând al unui camp atât de tumultos, de entuziasmant și plin de bucurii, dar și de surprize.

Îmbrățișările și lacrimile vărsate au fost imaginile cele mai des întâlnite azi. Promisiunea următoarelor întâlniri, reflectarea asupra a tot ceea ce a însemnat BIOArt 2017 și nerăbdarea pentru noi activități sunt o parte din lucrurile care își lăsau ecoul acum printre cercetași. Acest final de drum este doar un început: un început a ceva frumos, un început care ne găsește pe toți mai curajoși, mai experimentați, mai calmi sau răbdători și cu siguranță mai dornici de alte noi începuturi de poveste.

,,A fost o săptamână care poate fi descrisă printr-un singur cuvânt: minunată. Deşi am fost cazați în mijlocul naturii, toată lumea a fost plină de energie şi de voie bună. Am legat noi prietenii, ne-am cunoscut mai bine unii pe alții şi ne-am consolidat mai bine ca și echipă. Programul a fost plin de activități interesante atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. După părerea mea, pe lupişori i-a captat atelierul de modelat lut şi crearea amuletelor, iar pe cei mari atelierul de sculptură în lemn. Am petrecut atâtea clipe frumoase în acest camp, încât de fiecare dată când o sa mă gândesc la aceste momente unice în viață, o să îmi apară inconştient un zâmbet pe buze. În acest moment mă simt neputincioasă deoarece nu pot să dau timpul înapoi pentru a trăi iar timpul petrecut aici.”-Rus Adriana

Galerie foto BioArt 2017 – Ziua VII

Comments are closed.