Alina Liliana Drăgan

Deși știam câte ceva despre mișcarea Scout prin prisma meseriei mele, spre rușinea mea nu știam că ea există și în România, mai exact în Bistrița. Când am auzit de Cercetași, trăiam cu impresia că doar copiii pot fi Cercetași, considerând ca la varsta mea e cam târziu pentru asta.

De când mă știu mi-au plăcut călătoriile, locurile noi, natura și oamenii, mi-am făcut și studiile având acest lucru în vedere și am revenit la vechea pasiune acum, cu ajutorul Cercetașilor Bistrițeni.

Sunt o iubitoare împătimită a drumețiilor, îmi place muntele și tot ce înseamnă descoperirea fermecătoarelor frumuseți ale naturii. Sunt o fire deschisă și practică, mă implic în tot ceea ce înseamnă educație, în creșterea și dezvoltarea micilor bucurii ale vietii, COPIII.

Cercetășia m-a ajutat să dau timpul înapoi și să fac lucruri pe care nu aș fi avut curajul să le fac cu ceva timp în urmă. Ca și lider voluntar adult Cercetășia mi-a oferit și îmi oferă posibilitatea să  “cresc” alături de oameni frumoși, cu poftă de viață, să “cresc” copii în spiritul dragostei de natură și frumos, să îmi cresc propriul copil după principii de viață solide, pe care ar trebui să le respectăm cu toții.

În viata, cel mai important e să știi să râzi, să te bucuri de orice fărâmă de fericire și să ai curajul să o cauți peste tot pe unde te poartă pașii și gândul, să știi să iți deschizi inima și ochii pentru a nu pierde frumusețea care te înconjoară în fiecare zi.

Orice clipă merită trăită și niciodată nu trebuie să renunțăm la a învăța ce înseamnă cu adevărat viața.

Comments are closed.